Crypto exchanges: hoe werken deze digitale handelsplatformen? 

Crypto exchanges

In de snel evoluerende wereld van cryptocurrencies hebben crypto exchanges een centrale rol ingenomen als digitale marktplaatsen waar investeerders en handelaren digitale activa kopen, verkopen en verhandelen. Deze platforms hebben een revolutie teweeggebracht in de financiële sector en hebben individuen wereldwijd de mogelijkheid gegeven om deel te nemen aan de fascinerende wereld van blockchain-gebaseerde activa. Laten we eens dieper ingaan op wat crypto exchanges zijn en hoe ze het financiële landschap transformeren. 

Lees meer

Het belang van rendement bij het inschakelen van een vermogensbeheerder

vermogensbeheerder

Vermogensbeheer is voor velen een onmisbare schakel geworden in het streven naar financiële doelen en welvaart. Het inschakelen van een vermogensbeheerder biedt niet alleen gemak, maar het streven naar rendement is een centraal aspect van deze dienst. In dit artikel duiken we dieper in op het belang van rendement bij het inschakelen van een vermogensbeheerder en hoe dit een positieve impact kan hebben op jouw financiële toekomst.

Lees meer

Exit strategie bij beleggen in crypto

Exit strategie bij beleggen in crypto

Beleggen in crypto wordt steeds populairder. Waar eerst een aantal tech fanaten investeerde in deze nieuwe technologie heb je nu vast een aantal kennissen in je vriendenkring die in de cryptomarkt geïnvesteerd hebben. Zeker als je in een bull markt zit, zie je dan al snel je portfolio groeien. Wanneer pak je dan je winst? Veel nieuwe investeerders houden vast of kopen zelfs bij als de koers erg in de lift zit. Je wordt al snel bevangen door emotie en wilt snel instappen omdat je anders de boot mist voor je gevoel. Uiteindelijk zie je vaak dat er een flink markt dip volgt waarop beginners veel verlies maken. 

Een goede exit strategie is dus erg belangrijk om winstgevend te zijn. Zeker in een enorm volatiele markt van de cryptocurrencies. 

Lees meer

Zelf aandelen kopen: 3 tips

Zelf aandelen kopen

Zelf aandelen kopen is een leuke en uitdagende manier om te beleggen. Je krijgt als je aandelen koopt als het ware zeggenschap in het desbetreffende bedrijf. Als je aandelen koopt, hoop je natuurlijk dat deze steeds meer waard worden en voor meer geld verkocht kunnen worden. In dit artikel geven wij je tips om zelf aandelen te kopen. Let op: zelf aandelen kopen is nooit zonder risico.

Kies een strategie

Een strategie is erg belangrijk als het gaat om beleggen. Natuurlijk kun je zomaar zelf aandelen kopen, maar om een manier te vinden om winst te maken is een strategie belangrijk. Er zijn verschillende soorten strategieën om zelf aandelen te kopen, waaronder een kortetermijnstrategie en een langetermijnstrategie. Bij een kortetermijnstrategie houd je nieuwsberichten en andere informatie over bepaalde bedrijven in de gaten. Komt er positief nieuws naar boven? Dan zal de vraag naar aandelen binnenkort gedurende een korte periode stijgen. Bij een langetermijnstrategie zul je jaarverslagen van bedrijven moeten doorspitten om te voorspellen welke bedrijven positieve verkoopcijfers hebben.

Volg een cursus of oefen online

Beleggen kun je leren! Zelf aandelen kopen is best spannend, aangezien je niet goed weet welke aandelen meer waard zullen worden. De meeste beleggers leren beleggen in aandelen door te vallen en weer op te staan. Door veel te oefenen of een online cursus beleggen te volgen leer je veel. Zo maak je de kans om te falen kleiner.

Vergeet je emoties

Als je gaat beginnen met beleggen kan dit nogal spannend zijn. Om te voorkomen dat al je emoties een rol gaan spelen bij het kiezen van aandelen, kun je deze het best uitzetten. Zelf aandelen kopen is een manier om geld te verdienen, maar vergeet vooral niet dat je met echt geld aan het beleggen bent. Wordt niet overmoedig en voorkom dat je onnodig geld verliest.

Gemakkelijk cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen is de gemakkelijkste manier om aan cryptocurrencies te komen. De hoeveelheid van de munten wordt verzorgd door het zogenaamde minen ervan, maar hier moet je wel enige kennis van hebben om dit zelf te kunnen doen. Het is dus veel slimmer om gewoon een reeds in omloop zijnde hoeveelheid te kopen bij een handelaar. Het goede om te weten is dat er flink wat mogelijkheden zijn op dit gebied. Dat zorgt er dus ook voor dat je wel eerst even slim moet zijn en wat informatie moet inwinnen. Op basis daarvan kan je dan een goed onderbouwde keuze maken.

Lees meer

De laatste beleggingstrends bekeken

Vastgoed crowdfunding

De beleggingsmarkt verandert continu. Niet alleen op nationaal niveau, maar ook op internationaal niveau. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op de nationale en internationale beleggingsmarkt. Dit is echter niet zo gemakkelijk, gezien de vele trends die er jaarlijks voorbij komen en ook weer gaan.

Om je een handje te helpen de markt goed in de gaten te houden, beschrijven we in dit artikel de drie laatste beleggingstrends van dit moment.

Lees meer

Bitcoin aandelen kopen

Bitcoin

Je kan natuurlijk Bitcoin kopen, maar een andere mogelijkheid om geld te verdienen aan BTC is door te beleggen in de aandelen die de Bitcoin koers daarvan volgen…  Via een afgeleide heb je toch de mogelijkheid om optimaal te profiteren van de winsten die de cryptomunt af en toe laat zien. Meer informatie over het kopen van aandelen in Bitcoin lees je op deze pagina. Maar voordat je verder leest willen we jou nog wel even op het hart drukken dat handelen in aandelen nooit zonder risico is. Dat geldt ook zeker voor het aankopen van  Bitcoin aandelen.

Over de digitale munt Bitcoin….
Eerst even een lesje in de Bitcoin…. Want wat maakt deze munt nu eigenlijk zo speciaal? Waarin verschilt het met harde valuta of aandelen? Deze digitale munten (cryptomunten) worden niet door een bank of een land uitgegeven. Daardoor is er ook nooit enige sprake van een garantstelling. De Bitcoin is een virtuele munt, ooit door een hacker in Amerika bedacht en ontwikkelt. De digitale munten bestaan uit virtuele waardes. Iedereen kan er gebruik van maken. In feite koop je met de een aanschaf hiervan een (unieke) lange code. Anno 2018 is het al op steeds meer plekken mogelijk te betalen met de BTC munt. Bitcoin aandelen kopen is daarom best aantrekkelijk, omdat er prima rendementen mee te behalen zijn.

Lees meer