Drie tips bij beginnen met beleggen.

Beleggen kan heel interessant zijn maar ook erg intimiderend als je er niks van snapt. Met al die grafieken, begrippen en getallen kan het best ingewikkeld en eng lijken om aan te beginnen. Hieronder vind je drie tips die jou uitermate goed op weg helpen als je wilt leren beleggen.

Kies een doel: Rijk worden door te beleggen?

Bedenk altijd goed waarom je wilt gaan beleggen. Wil je professioneel te werk gaan en met veel geld gaan werken en is je uiteindelijke doel rijk worden met beleggen? Of wil je eerst een beetje gaan experimenten om te kijken hoe het je bevalt en of er wat geld mee te verdienen is? Misschien wil je wel voor later als onderdeel van je pensioen gaan beleggen. Of je wilt gewoon snel kopen en verkopen en daarmee zo snel mogelijk rijk worden. Of misschien heb je wel een totaal ander doel voor ogen. Het kan allemaal en hangt van jouw voorkeur af, maar wat altijd belangrijk blijft is dat je goed nadenkt over wat jouw doel is.

Kies een platform: De juiste broker kiezen

Kies een platform van waaruit je gaat handelen of beleggen. Je kan daar een beleggingsrekening openen. Als je echt wilt gaan beleggen is dit gewoon noodzakelijk. Je opent een beleggersrekening bij een broker. Dat zijn banken die gespecialiseerd zijn in beleggen.

Je kan ook een van de nieuwere platformen kiezen zoals Bux. Dit bedrijf probeert handelen op de beurs meer toegankelijk te maken en ook simpeler. Hier is bijvoorbeeld geen beleggingsrekening voor nodig maar gewoon een simpel account op het platform zelf van waaruit je gaat handelen.

Belangrijk is ook dat je de voor en na delen bekijkt van verschillende platformen of brokers. Het is altijd goed om even te vergelijken en zo op de beste optie te komen.

Kijk goed naar waar je in wilt beleggen.

Er zijn natuurlijk miljoenen bedrijven waar je in kan gaan beleggen. Buiten aandelen in bedrijven heb je ook nog grondstoffen, valuta’s en nog veel meer zaken waar je je geld in kwijt kan. Maar wees voorzichtig en handel rustig. Een veel voorkomende fout is dat er in teveel dingen geld word gestoken en daardoor word het erg onoverzichtelijk.