Bitcoin aandelen kopen

Je kan natuurlijk Bitcoin kopen, maar een andere mogelijkheid om geld te verdienen aan BTC is door te beleggen in de aandelen die de Bitcoin koers daarvan volgen…  Via een afgeleide heb je toch de mogelijkheid om optimaal te profiteren van de winsten die de cryptomunt af en toe laat zien. Meer informatie over het kopen van aandelen in Bitcoin lees je op deze pagina. Maar voordat je verder leest willen we jou nog wel even op het hart drukken dat handelen in aandelen nooit zonder risico is. Dat geldt ook zeker voor het aankopen van  Bitcoin aandelen.

Over de digitale munt Bitcoin….
Eerst even een lesje in de Bitcoin…. Want wat maakt deze munt nu eigenlijk zo speciaal? Waarin verschilt het met harde valuta of aandelen? Deze digitale munten (cryptomunten) worden niet door een bank of een land uitgegeven. Daardoor is er ook nooit enige sprake van een garantstelling. De Bitcoin is een virtuele munt, ooit door een hacker in Amerika bedacht en ontwikkelt. De digitale munten bestaan uit virtuele waardes. Iedereen kan er gebruik van maken. In feite koop je met de een aanschaf hiervan een (unieke) lange code. Anno 2018 is het al op steeds meer plekken mogelijk te betalen met de BTC munt. Bitcoin aandelen kopen is daarom best aantrekkelijk, omdat er prima rendementen mee te behalen zijn.

Steeds meer vraag naar Bitcoins

De vraag naar Bitcoin munten is in 2018 aanzienlijk toegenomen, onder meer vanwege de enorme publiciteit rondom en aandacht voor de munt in de media. De munt is al vrij oud, maar nog niet eerder wilden zoveel mensen wereldwijd aandelen in Bitcoin kopen of…. er op andere manieren mee verdienen. Dus ja, er is sprake geweest van een gigantische toename van de vraag naar Bitcoins. Passen we daarop eenvoudige doch logische economische wetten toe, dan kunnen we concluderen dat met de stijgende vraag naar de munt ook de prijs op zal lopen.

Aandelen in Bitcoin
Je kunt zelf Bitcoin aandelen kopen. Daarmee kan je proberen te profiteren van een volgende stijging van de prijs. Je speelt dus in op een mogelijke stijging van de koers.. Ga echter nooit ondoordacht te werk. Blijf de munt volgen en houd de ontwikkelingen in de gaten. Zo is de kans groot dat de munt in waarde stijgt als er bijvoorbeeld op nieuwe plaatsen mogelijk wordt ermee te betalen. De aandelen van de Bitcoin doen het ook goed als de rentes stijgen of er economische onzekerheid is.

Bitcoin en de vele voordelen….
Het voordeel van Bitcoin aandelen is dat er op twee verschillende manieren vraag naar kan ontstaan. We kunnen er in handelen, waardoor beleggers de munt en de aandelen graag in handen krijgen op het moment dat ze een prijsstijging verwachten. Daarnaast is de Bitcoin een betaalmiddel, dat we op meer en meer plaatsen kunnen gebruiken. Er ontstaat hierdoor vraag naar de munt, wat ook de waarde van de aandelen ten goede komt. Je kunt wat dat betreft Bitcoin aandelen kopen om te speculeren op een van de beide soorten vraag, die in de toekomst wellicht verder toe zullen nemen.

Enorme stijging van de waarde

Je kan overigens besluiten om Bitcoin aandelen aan te schaffen en wel op ’t moment dat de prijs aanzienlijk oploopt, maar nog interessanter is het natuurlijk om jet voor die tijd te doen. Speculeren op een stijging dus! Daalt de waarde op dit moment, of is deze al een geruime tijd stabiel? Dan is dit een uitermate mooie kans om de aandelen in de munt aan te schaffen. Daarmee zorg je er voor dat je er bent zodra de Bitcoin aandelen in waarde gaan stijgen. Je kunt daar dan maximaal van profiteren, en daarna de aandelen weer door te verkopen zodra je het rendement eenmaal gemaakt hebt.

Wist je dat de allereerste beleggers in de aandelen van de Bitcoin erin slaagden om deze digitale munt voor een spotprijs aan te schaffen? Na enkele jaren steeg de waarde van de BTC naar een ongekende hoogte van vele honderden euro’s. En automatisch namen ook de aandelen een een flinke sprong. Uiteraard is de kans er altijd, maar heel reeel bekeken is de kans vrijwel nihil dat de Bitcoin waarde ooit weer terugvalt. Bitcoin aandelen kopen is daarom redelijk veilig.

Hoge volatiliteit

Je kunt onder andere Bitcoin aandelen kopen wanneer je verwacht dat de waarde op termijn toe zal gaan nemen, maar je kunt daarnaast profiteren van de hoge mate van volatiliteit. In het eerste geval koop je de Bitcoins of de aandelen Bitcoin, met het doel deze een langere periode vast te houden. De kans is dan behoorlijk aanwezig dat BTC aandelen over een langere periode van enkele maanden in waarde toe zal nemen. Bouw kapitaal op dus. Maar je zou ook Bitcoin aandelen kunnen aanschaffen om van de koersschommelingen van de Bitcoin op de kortere termijn te profiteren. Let wel op, want bitcoin waarden zijn altijd onderhevig aan flinke schommelingen. Op één dag kan de koers alle kanten op gaan. Je kunt geluk hebben maar ook ermee het schip ingaan! Investeer je precies op het juiste moment in deze cryptp munt en verkoop je deze even later weer? Dan zou je zo een rendement kunnen maken van 5% of meer.

Vanzelfsprekend is het ook zo als je dit trucje enkele keren doet, dat je vervolgens weer extra Bitcoin aandelen kan kopen en na verloop van tijd een zeer aantrekkelijk rendement maakt, puur op basis van een (kleine) eerste investering.

Bitcoins bij online broker Plus500 kopen, CFD service voor gevorderde

Wil je zelf Bitcoin aandelen kopen? Je kunt dit op een aantal verschillende manieren doen, waaronder bij Plus500. Het voordeel van deze online broker is dat je er de mogelijkheid hebt om een demo account aan te maken. Dit zorgt ervoor dat je nog geen storting hoeft te doen, maar je aan de andere kant wel kunt ervaren hoe het is om de aandelen in handen te hebben en een mooi rendement te maken, of juist de mist in te gaan. Zodra je het handelen in de Bitcoin aandelen onder de knie hebt kun je zelf een eerste storting doen.

Je kan natuurlijk ook geheel zelf beleggen in BTC of een andere crypto. Andere crypto? Natuurlijk! Want Bitcoin is heus niet de enige interessante munt. Er zijn natuurlijk nog veel meer interessante digitale munten waarin je kunt investeren. De koers kan je, als je zelf wilt gaan beleggen in deze munten, onder andere bijhouden via marketcap.nl.

Tip: Wil je zelf graag leren traden met bitcoins of soortgelijke crypto’s? Blijf deze website in de gaten houden. We delen met regelmaat tips over het traden in digitale valuta.